Pijnlijke nederlaag voor Celeritas
Celeritas 1 - US 2
zondag 13 december 2015

De mannen van Celeritas leden zondag in eigen huis een pijnlijke nederlaag tegen het reserve team van US, het Amsterdamse studententeam. Tegen deze ploeg, hekkensluiter van hoofdklasse D zou gewonnen moeten worden om zelf niet op een van de onderste plaatsen te komen. Gezien de individuele mogelijkheden van deze groep zouden betere resultaten mogelijk moeten zijn, alleen deze groep speelt te weinig als team en buit hun mogelijkheden niet uit.

De wedstrijd begon erg aftastend door beide ploegen, waarbij de gasten goed gebruik maakten van lengte die hun ploeg bood en het de Celeritas verdediging lastig maakte. Na 10 minuten was de stand 3-3 en kreeg Celeritas de kans om afstand te nemen, binnen enkele minuten kwam Celeritas viermaal oog in oog met de Amsterdamse keeper, er werd echter maar een kans benut.
Daarna scoorde de ploegen om en om, bij 11-11 werd het rustsignaal bereikt.

Na rust zakte Celeritas terug en nam US het heft in handen, in de aanval ging veel fout, kansloze schoten, in de opbouw van de aanval werd er te snel gepoogd tot afronding te komen zodat de gasten weer in de aanval konden gaan.
Ook verdedigend met de 5-1 verdediging ging het niet geheel volgens het boekje. Halverwege de tweede helft keek Celeritas tegen een 13-17 achterstand aan, daarna probeerde Celeritas zich te hervatten, zij slaagde er wel in om de achterstand niet groter te laten worden doch terug komen bleek niet mogelijk.
Een aantal vreemde beslissingen van het leidende duo gaf onterechte tijdstraffen die Celeritas parten speelde in de slotfase, hoewel deze niet als oorzaak van de 19-22 nederlaag mogen worden aangemerkt.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVW in wieringenwerf op het programma, dit is dan de laatste wedstrijd in 2015.