Celeritas weet zijn kansen niet te benutten
Celeritas 1 - Houten 2
zondag 14 februari 2016

Celeritas kreeg zondag het reserve team van H.V. Houten op bezoek, een echte derby, het werd een wedstrijd van het in de onderste regionen verkerende Celeritas tegen de koploper uit Houten. En zoals het vaak gebeurt geeft een derby nogal eens situaties die niet altijd te voorspellen zijn, zoals ook in deze wedstrijd.
Al direct in het begin van de wedstrijd bij de stand 1-2 kreeg Celeritas binnen 4 minuten drie strafworpen te nemen, dit buitenkansje om eenvoudig op voorsprong te komen werd niet benut. Alle drie de 7-meterworpen werden gemist. Het waren de gasten die na 10 minuten hun voorsprong vergrootten en in korte tijd uitliepen naar 4-11.
Het waren vooral de snelle spelhervattingen en uitvallen van Houten die succes opleverde, terwijl Celeritas veel kansen miste door over en naast te schieten, ook hadden zij moeite om het Houtense verdediging moeilijk te maken ook de 4e toegewezen strafworp werd gemist. Bij 6-12 brak de rust aan, de maar zes gemaakte doelpunten in een speelhelft geeft aan dat de thuisploeg aanvallend tekort kwam.

De tweede helft leek een vervolg te worden van de begin fase, na 4 minuten werd ook de 4e strafworp gemist, daarna een ander Celeritas, de ploeg kwam terug tot 12-15 na 10 minuten spelen, er waren in die korte meer doelpunten gescoord dan in de gehele eerste helft.
Celeritas bleef aardig bij maar zag geen kans om aansluiting te krijgen, vooral de snelle spelhervattingen van Houten bezorgde Celeritas de nodige hoofdbrekens, inmiddels was ook de vijfde strafworp gemist. Houten was de betere en fysiek sterkere ploeg, Celeritas zag dat er geen eer te behalen viel, in de laatste minuten nog twee Houtense doelpunten die de eindstand bepaalde op 21-28.

Zaterdag wacht er weer een zware wedstrijd, in Bergen wacht het op de 2e plaats staande Berdos.