bezoek ons ook op:


“SponsorKliks,Verdiende zege Celeritas na spannende slotfase
Celeritas 1 - Volendam 3
zondag 6 maart 2016


De spanning droop er vanaf in de slotfase van Celeritas tegen Kras/Volendam 3, met nog minder dan vijf minuten te spelen leek Celeritas in veilige haven met en voorsprong van 5 doelpunten.
Bij het ingaan van de laatste minuut bedroeg de voorsprong nog twee doelpunten, een domme schietpoging zonder kans van slagen bracht de bal bij Volendam die dit kansje goed benutte. Met nog minder dan een halve minuut te gaan kreeg Volendam een vrije worp, de spanning liep op,groot was de opluchting toen het schot naast ging.

Het begin van de wedstrijd liet zien dat hier twee ploegen stonden die aan elkaar gewaagd zijn, het
scoreverloop bevestigde dit. Het was Volendam dat steeds aan de leiding bleef al werd het verschil nooit groter dan twee doelpunten tot aan de laatste 5 minuten van de eerste helft, Celeritas kwam toen bij 10-10 op gelijke hoogte. Tot aan de rust nam zag Celeritas kans om met een 14-12 voorsprong de kleedkamer op te zoeken.
Na de hervatting bouwde Celeritas in korte tijd de voorsprong uit tot 17-12, een uitgelezen kans kreeg Celeritas om verder uit te lopen toen een strafworp werd toegekend, deze werd echter gemist.
Volendam zag weer kansen en kwam terug tot 18-16, Celeritas kwam weer op tijd bij de les, met minder dan vijf minuten te spelen leek bij de stand 24-19 de zege binnen.

Het leek wel of er onzekerheid en angst in de ploeg sloop, bij z’n stand is balbezit en kansen uitspelen
het belangrijkst. Nu echter werd er geforceerd en te krampachtig gespeeld, schoten met geen enkele kans op doelpunten en onzorgvuldig afspelen met balverlies boden de Volendammers de gelegenheid om dichterbij te komen.
Met nog ruim één minuut te gaan was de stand al 24-22, een kansloze doelpoging van Celeritas bracht Volendam in balbezit, deze kans werd feilloos benut met als stand 24-23.
Met nog minder dan een halve minuut te spelen kreeg Volendam een vrije worp te nemen, groot was de opluchting bij Celeritas toen de bal naast werd geschoten. Een verdiende maar benauwde 24-23 overwinning.

Zaterdagavond reist Celeritas af naar VZV in ’t Veld, dit is tussen Hoorn en Schagen.