Celeritas levert een knappe prestatie.
VZV 1 - Celeritas 1
zaterdag 12 maart 2016

Zaterdagavond, in een volle sporthal in ’t Veld ontsnapte Celeritas aan een nederlaag tegen VZV door een fraaie reactie van keeper Ron Rutgers in de laatste minuut van de wedstrijd.

De thuisploeg begon zeer fel aan de wedstrijd en kwam binnen vijf minuten op een 3-0 voorsprong. Nadat Celeritas van de schrik was bekomen namen ze draad op en kwamen bij 3-3 op gelijke hoogte.
Daarna ontspon zich een gelijk opgaande strijd waarin de ploegen elkaar niets toegaven. Het was Celeritas dat met een minimale voorsprong met 10-11 kon gaan rusten.

Na rust weer een gelijk opgaande strijd waarbij Celeritas de kansen beter wist te benutten en een 18-22 voorsprong wist te nemen.
Bij de toch al smalle basis van Celeritas dreigde het fout te gaan toen Niek van der Linden met een blessure niet verder kon, het fysiek en energiek spelend VZV gesteund door het fanatiek meelevende publiek maakte gebruik van situatie. Celeritas kreeg het heel moeilijk vooral conditioneel werd het uiterste van de spelers gevraagd terwijl ook de overtuiging in de aanval ontbrak. VZV ging hier gretig gebruik van maken en wist met nog 1 minuut te spelen langszij te komen bij 24-24.
Dan breekt een spannende slotfase aan, met Celeritas in balbezit als er nog 30 seconde gespeeld moeten worden, dan is er een regel heilig “blijf in balbezit”.
Er lijkt zich echter een herhaling af te spelen van de thuiswedstrijd tegen VZV, waarbij Celeritas het ogenschijnlijke zekere punt in de laatste seconde verspeelden. Nu ook; Nathan Bergé gaf een onzuivere pass, die werd onderschept door de VZV verdediging. Gevolg een vrije uitbraak voor VZV. Keeper Ron Rutgers stopte deze ontstane één tegen één situatie, van de totaal vrij gekomen topscoorder van VZV.
In de laatste 10 seconde gaf Celeritas dit verdiende gelijkspel niet meer uit handen.