Celeritas weet de kansen niet te benutten
Celeritas 1 - Tonegido 1
zondag 20 maart 2016

In eigen huis is Celeritas er niet in geslaagd om het op de derde plaats staande Tonegido uit het Nrd. Hollandse Hyppolytushoef punten afhandig te maken, hoewel de kansen hiervoor zich wel hebben voorgedaan.
In de gelijk opgaande wedstrijd waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren zijn het steeds de gasten geweest die aan de goede kant van de score bleven tot aan vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft.
Celeritas kwam bij 9-9 langszij, door een snelle spelhervatting kwam Celeritas voor het eerst in de wedstrijd bij 10-9 op voorsprong, dit was in de laatste minuut van de eerste helft.
Met deze kleine voorsprong leek de ruststand gehaald te gaan worden, onzorgvuldig spel en een kansloze doelpoging bracht Tonegido tot tweemaal toe in balbezit, nog voor het rustsignaal klonk was de voorsprong omgezet in een 10-11 achterstand.

Het eerste kwartier van de tweede helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht, daarna was het Tonegido dat met 15-20 het verschil op vijf doelpunten zette.
Met nog 8 minuten te gaan ging het bij Celeritas even helemaal mis, drie doelrijpe kansen en twee strafworpen werden in korte tijd gemist.
In de laatste 3 a 4 minuten werd er alles uit de kast gehaald om nog een puntje te bemachtigen, Celeritas kwam nog wel terug maar verder dan 19-21 kwam het niet.
Na een goede eerste helft en gemiste kansen in de tweede helft bleef Celeritas met lege handen staan.