Celeritas boekt overwinning in Amsterdam
US 2 - Celeritas 1
zaterdag 2 januari 2016

Zaterdagavond gingen de mannen van Celeritas op bezoek bij de studenten van US in sporthal de Pijp in Amsterdam.
Dit moest voor Celeritas geen problemen gaan opleveren, de thuisploeg bezet de laatste plaats in de hoofdklasse D.

Celeritas begon niet erg overtuigend aan de wedstrijd en zij keken al heel snel tegen een 3-1 achterstand aan, vermoedelijk wel een geval van onderschatting. Toen Celeritas weer bij de les was kwamen zij na ruim een kwartier voor het eerst op voorsprong bij de stand 7-8. Het werd al snel duidelijk dat er meer te halen viel, Celeritas schakelde een tandje bij, aanvallend werd vaker de vrije man gevonden, terwijl US meer moeite kreeg om tot doelgerichte acties te komen.
Celeritas kon de voorsprong uitbouwen tot een 11-16 ruststand.

In de tweede helft zag Celeritas geen kans de marge van vijf doelpunten te vergroten, na ruim een kwartier kwamen de gastheren zelfs terug tot 17-20.
Er vallen vanaf dan aan beide kanten relatief veel tijdstraffen, de dan ontstane overtalsituaties weet Celeritas beter te benutten.
Celeritas komt niet meer in de problemen, houdt rust en overzicht en speelt de wedstrijd gecontroleerd uit.
Met een 21-27 eindstand werd er een verdiende overwinning behaald.

Zondag om 14.00 uur komt uit Wervershoof VVW op bezoek, dit is dan de laatste wedstrijd van het zaalhanbalseizoen 2015-2016.