Slechte start van Celeritas
Celeritas 1 - Orion 1
zondag 9 oktober 2016

De mannen van Celeritas zijn in hun eerste competitiewedstrijd hard onder uit gegaan tegen het
Zeeuwse Orion, het debuut in de hoofdklasse C liet zien dat de ploeg een moeilijk seizoen te wachten staat.
Van de basisspelers die vorig jaar de kern van het team vormden zijn er drie dit seizoen niet meer bij,
Niek van der Linden heeft te kennen gegeven een stapje terug te doen en speelt nu in het tweede,
Nathan Bergé en Jan Geurtsen zijn gestopt.
Tot overmaat van de ramp is keeper Ron Rutgers met gekneusde voorlopig uitgeschakeld.
Met veel jonge spelers begon Celeritas aan de wedstrijd die in een hoog tempo begon, de eerste 10 minuten kon Celeritas tot aan de stand 5-6 nog redelijk bijblijven. Daarna volgde er een drietal onderscheppingen en snelle hervattingen die de gasten op een 5-9 voorsprong brachten.
Door een 7-meter worp te verzilveren kon Celeritas de achterstand iets verkleinen.
Afspeelfouten en het missen van eigen kansen boden de gasten de gelegenheid om met snelle uitvallen bij rust een 7-17 voorsprong te nemen.
Na de hervatting ontstond er een zelfde spelbeeld, een sterker en beter spelend Orion terwijl Celeritas aanvallend te weinig wist te brengen.
Met snelle uitvallen die er ontstonden bij balverlies van Celeritas konden de gasten rustig hun voorsprong verder uitbouwen naar een 15-31 eindstand.
Aanvallend kwam Celeritas veel tekort, 15 doelpunten in een wedstrijd waarvan er nog vier uit 7-meter worpen ontstonden is absoluut te weinig. Ook het afspelen en balbehandeling laat nog wel wat te wensen over. Zaterdagavond speelt Celeritas in Hellevoetsluis tegen Helios, ook deze ploeg begon de competitie met een nederlaag.