Celeritas geheel van slag
Helius 1 - Celeritas 1
vrijdag 1 januari 2016

Zaterdagavond speelde Celeritas in Hellevoetsluis tegen Helius hun tweede wedstrijd, voor de spelers een wedstrijd om snel te vergeten na de 35-15 nederlaag.
Celeritas ging zeer onrustig van start terwijl Helius direct met snelle uitvallen maar verder traag maar
zeer doelgericht het spel bepaalde. Met als resultaat na 10 minuten een 10-5 stand op het bord.
Daarna komt verdedigend Celeritas beter te staan maar aanvallend gaat het veel te traag en tot overmaat van ramp valt de aanvallend ingestelde Hicham El Kandsi uit met een knie blessure. Bijhet ingaan van de laatste 10 minuten was de stand 12-6 en verhoogde Celeritas het tempo, gelijktijdig worden er verdedigend en aanvallend fouten gemaakt die door de thuisploeg afgestraft worden.
De ruststand is 18-7.
Bij de hervatting lijkt Celeritas de zaak beter onder controle te hebben, de kansen worden beter benut,
Celeritas lijkt wat beter in het spel te komen bij de tand 22-10.
In het laatste kwartier slaat echter de frustratie toe nadat Kaeye Vogelsang driemaal achtereen op de paal
heeft geschoten er een aantal vang- en afspeelfouten zijn gemaakt, met als gevolg enkele tijdstraffen.
De wedstrijd is gespeeld, in de laatste minuten weet Celeritas nog enkele goede aanvallen op te zetten
maar aan de achterstand toch kon niets meer gedaan worden. Celeritas verlangde naar het laatste
fluitsignaal, de ploeg was leeg.